středa 16. listopadu 2011

CO SI DÁT SNÍDANI NĚKDE VENKU?

Vstávání v tomhle počasí je čím dál tím horší. Představa, že se obléknu a vyrazím do smogu a zimy mě opravdu ven neláká. Mám ale svůj trik. Chodím na snídaně někam ven a kamarádi se na to nechávají nalákat překvapivě snadno. Když vím, že mě čeká něco příjemného, vstává se mi o moc líp.

Prozradím vám svoje 2 snídaňové tipy, které fungují po všech stránkách. Nabízí skvělou kávu, široké snídaňové menu a příjemné prostředí jako bonus.


Kousek od Ladies Fit Clubu směrem na Újezd v Plaské ulici 615/8, Praha 5 najdete Café Lounge. Lounge je krásná stylová kavárna, tak trochu s atmosférou starých časů, kde ovšem i velmi dobře vaří a mají i šikovnou cukrářku. Protože to mám z domova akorát po cestě do práce, chodím sem na snídaně nejraději. Když nehledím na kalorie, dávám si domácí máslové croissanty buď na sladko s marmeládou nebo na slano se šunkou a sýrem. Ale i pokud jste v kaloricky úsporném režimu, nemusíte se bát. Vyberete si vajíček na všechny způsoby, můžete přidat jogurt, ovocný nebo zeleninový salát, prostě na co máte chuť nebo vám předepisuje váš dietní plán. S milou obsluhou nebývá problém ani domluvit nějaké variace nabídky dle vašich požadavků. Určitě si ale neodpírejte kávu, jednak řečem, že škodí zdraví už dávno nevěříme (Že ano!) a druhak, tohle je jedno z míst v Praze, kde jí umějí připravit nejlépe. Každý týden můžete ochutnat v Café Lounge nějakou speciální směs nebo jednodruhovou kávu z českých i zahraničních pražíren, nebo se můžete spolehnout na momentálně stabilně nabízenou podzimní směs s pražské pražírny Doubleshot. Slibuju, že sametové cappuccino z téhle kavárny vám zpříjemní celý následující den.

Neméně ráda mám i kavárnu Al Cafetero v Blanické ulici 24 na Vinohradech, jen to sem mám o kousek dále. Al Cafetero je vyhlášené milým panem majitelem, který vám rád představí celou snídaňovou nabídku, které kralují vyhlášená vejce do skla, na přání doplněná o sýr Gran Moravia. Můžete si ale zavzpomínat na dětství a dát si k snídani krupicovou kaši nebo Pěnčínské párečky, které jsou mnohem lepší než ty, co nás nutili jíst na škole v přírodě. Ani tady nezapomeňte na kávu. Zkuste třeba trošku nevšední způsob přípravy ve vacuum potu, budete koukat jakým způsobem je také možné kávu připravit. Pan majitel vám doporučí kávu podle vaší chutě i nálady. Mě tam teď moc chutná ethiopská káva z pražírny La Bohéme Café, která chutná i voní po borůvkách. Pokud nemáte chuť experimentovat, i tady umí připravit výborné cappuccino a espresso.

Oba podniky jsou samozřejmě otevřené i přes den, ale nechte se nalákat a vyrazte s kamarádkami na snídani, uvidíte, že i zamračený den pak bude mnohem hezčí.


Klára

Žádné komentáře:

Okomentovat